Downloads & Inzendingen

De USB-Stick is vanaf editie 5 komen te vervallen, en is vervangen voor een online oplossing. De stick werd gebruikt voor twee doeleinden: om bestanden (zoals audiofragmenten) te distribueren/verspreiden, en daarnaast ook om inzendingen (zoals video’s en foto’s) te ontvangen als antwoord op diverse vragen. Voor beide doeleinden is nu een alternatief.

Bestanden verspreiden

Voor diverse vragen leveren wij bestanden die nodig zijn om de vraag te beantwoorden. Denk bijvoorbeeld audio-fragmenten die onderdeel zijn van een muziekvraag. Deze bestanden zijn via onze website (als link op de homepage!) te downloaden, in een .zip bestand. Dit .zip bestand bevat in één keer alle bestanden die nodig zijn voor de kwizz.
Het is niet mogelijk om alleen de bestanden van een specifieke vraag te downloaden.

Het .zip bestand heeft de volgende structuur:

Tip: Zorg in de voorbereidingen dat je de mogelijkheid hebt om .zip bestanden te openen!

Bestanden inzenden

Voor sommige vragen verwachten wij een inzending, meestal in de vorm van een foto of een video. Deze bestanden zijn in te sturen via een formulier in Google Drive.

Op de kwizzavond komt er een pagina beschikbaar met daarin een overzicht van alle links waar de bestanden ingestuurd kunnen worden. Dezelfde links zijn uiteraard ook terug te vinden in het kwizzboek. Het is niet nodig om alle inzendingen tegelijk te doen, en kunnen allemaal afzonderlijk ingestuurd worden.

Let op:

 • Inzenden van bestanden werkt via Google Drive en vereist daarom een Google Account.
 • Per team, telt alleen de eerste inzending. Latere inzendingen worden niet geaccepteerd.
 • Vergeet niet de unieke pincode bij het insturen. Deze pincode staat op een gekleurd papiertje, die is bijgeleverd in de rode sassemkwizzt-tas.
 • Voor de inzendingen geldt dezelfde deadline als het inzenden van het kwizzboek. Inzendingen na 23:30u worden niet geaccepteerd.
 • Voor elke inzending geldt een bestandsgrootte limiet

Voor elke inzending is minimaal de volgende aanvullende informatie nodig:

 • Team nummer
 • Team naam
 • Pincode

Tip: Probeer aub je filmpjes/foto’s te verkleinen zodat de bestanden niet onnodig groot zijn. Voorbeelden: kort video’s in naar alleen het essentiele stuk, stuur foto’s/video’s onderling via Whatsapp (zodat alles gecomprimeerd wordt) om daarna pas te uploaden.


Veel gestelde vragen

 • Waarom heb ik een Google Account nodig om bestanden in te kunnen zenden?
  • Helaas is dat een beperking van de Google Drive. Voor het organiseren van de kwizz maken wij veelvuldig gebruik van Google Drive, maar om bestanden in te kunnen zenden vereist Google een login. Wij gaan er vanuit dat binnen vrijwel elk team er iemand is die over een Google Account beschikt om de inzending te doen.

 • Wat gebeurt er met de inzendingen?
  • Eigenlijk niets anders dan voorheen! De inzendingen zijn onderdeel van de kwizz-vragen, en leveren mogelijk punten op natuurlijk. Daarnaast kan het materiaal worden gebruikt voor vertoningen op de feestavond en promotionele doeleinden, en zal niet aan derden worden verstrekt. Meer informatie over het gebruik is terug te lezen in het Reglement en Privacy protocol.

 • Waarom is de USB-Stick komen te vervallen?
  • Voornamelijk omdat het voor ons als organisatie ontzettend veel werk was. De sticks moesten voorafgaand aan de kwizz allemaal voorzien worden van de juiste bestanden & mappen. Na afloop van de kwizz moesten ook alle inzendingen (filmpjes, video’s etc) weer van de sticks gehaald worden. Aansluiten op een computer, bestanden uitzoeken, alles kopiëren, na afloop netjes formatteren, en dat alles uiteraard voor elk team.